Kate Figes (autorja e “Çiftet: Si e bëjmë dashurinë të zgjasi” dhe “Zemrat tona mashtruese: Dashuria dhe besnikëria, dëshira dhe gënjeshtra”), Irma Kurtz (shkrimtare dhe gazetare), David Ëaters psikoterapist, këshilltar dhe autor), dhe Janis Abrahams Spring (psikolog klinik dhe terapist familjar) kombinohen për t’ju ofrruzr këshillat më të mira për të mbajtur seksin dhe romancën gjallë.

Këtu janë disa nga rregullat e tyre për një marrëdhënie të lumtur dhe të qëndrueshme.

  1. Pranoni që partneri juaj është një qenie njerëzore dhe kështu është i gabueshëm. Kur pret që dikush të jetë ashtu siç dëshiron, do të ndihesh gjithmonë i zhgënjyer. Ne jemi të gjithë të prirur për të gabuar, sepse jemi njerëzore. Dhe bëjmë gabime. Të gjithë ne.

Σχετική εικόνα2. Pranoni se seksi do të ndryshojë. Seksi është i ndryshëm në faza të ndryshme të marrëdhënies tuaj. Në fillim është i nxitur dhe i riprodhuar, pastaj në vitet e para të prindërimit bëhet rrëmbyes, vetëm për t’u bërë i ngadalshëm dhe intim gjatë viteve të jetës sonë të mesme. Mësoni të përqafoni të gjitha këto ndryshime.

3. Harrojini të gjitha problemet dhe qeshni së bashku herë pas here. Thonë se një qeshje e mirë është e barabartë me seksin e mirë. Është e pa penguar dhe spontane dhe bashkon 2 qenie njerëzore në një tërësi. Sa herë që gjërat bëhen të vështira mes jush, gjithmonë gjeni kohë për një qeshur të mirë.

4. Mos prisni që ju dhe partneri juaj të jeni një dhe të njëjtë. Një marrëdhënie e mirë përbën 2 individë të cilët janë të gatshëm për të zgjidhur problemet që mund të lindin në marrëdhënie dhe përpiqen të lundrojnë rreth dallimeve të shumta që ata kanë – para, ushqim, rritjen e fëmijëve etj.

5. Mësoni të komunikoni rreth ‘PSE’-ve. Çdo çift argumenton. Argumentet janë të shëndetshme. Megjithatë, jini të kujdesshëm që të mos e nënshtroni njëri-tjetrin në këtë proces. Kur ju jeni në gjendje të flisni hapur dhe sinqerisht përse ne e bëmë atë që bëmë, kjo shkakton argumentin. Kjo ndërton besimin dhe intimitetin.

6. Vlerësoni se çfarë jeta ende ka për t’ju ofruar. Dituria e madhe që vjen me moshën e mesme është njohja se koha jonë është e kufizuar. Nëse ju keni arritur të kaloni nëpër të gjitha uljet dhe ngritjet, duke punuar shumë për të arritur qëllimet tuaja dhe për të rritur fëmijët tuaj, atëherë kjo është koha që ju të dy të gëzoni dhe përqafoni çdo moment.

7. Kaloni kohë së bashku pa fëmijët. Kur keni fëmijë, është e vështirë për të gjetur kohë për veten tuaj. Por, mos bëni justifikime dhe përpiquni të kaloni kohë vetëm me partnerin tuaj dhe kujtoni se pse jeni së bashku në radhë të parë.

Σχετική εικόνα

  1. Harrojeni përgjimin. Sa herë që jeni tunduar kur keni kaluar afër telefonit të partnerit tuaj, dhe pyesni veten: A po e bëj këtë sepse nuk i besoj partnerit tim? “Edhe nëse keni dyshime të vlefshme, përgjimi nuk është një mënyrë për t’i zgjidhur ato. Komunikimi i sinqertë është gjithmonë çelësi.
  2. Ndryshoni metaforën e marrëdhënies tuaj. Për shembull, ndërsa ju dhe partneri juaj po ndërtoni marrëdhënien tuaj, në vend që të thoni po punoni, thoni ‘po luani’. Puna ndihet e rëndë ndërsa loja mund të na kujtojë kohë të mira dhe spontane kur ishim fëmijë të vegjël.
  3. Mbylle dhe dëgjo. Nuk ka rëndësi se sa gjëra të këqija kanë ndodhur mes jush, jepni partnerit tuaj një shans për të folur dhe dëgjuar për ta. Mos hidheni në përfundime para se të dëgjoni njëri-tjetrin. Vetëm mos harroni që të mos bërtisni ose të gjykoni dhe të përpiqeni ta mbani të ftohtë me çdo kusht.

Copyright pathos.info/Ndalohet kopjimi dhe riprodhimi i paautorizuar i materialit