Ëndrra e çdo prindi është që fëmijët e tyre të lindin të shëndetshëm dhe të fortë. Sidoqoftë, ka raste kur fati të vjen ndryshe si kjo nënë, vajza e të cilës ka lindur e verbër dhe e shurdhër.

E siguruar që vajza e saj mund të jetonte dhe të komunikonte si fëmijët e tjerë normalë, kjo nënë e fortë bëri diçka që edhe mjekët mendonin se ishte e pamundur.
Nicolly Pereira nga Santa Catarina, Brazil u diagnostikua me glaukomë pediatrike, një gjendje ku nervi optik është dëmtuar për shkak të presionit të lartë brenda syrit që shpesh çon në humbje të rënda të shikimit tek fëmijët.


Për Nicolly, presioni jonormal në sytë e saj të syve shkaktoi ndërtimin e lëngjeve në të dyja sytë dhe veshët e saj.

Ky fëmijë i varfër mund të komunikonte vetëm me nënën e saj, Daiana, përmes kontaktit: përqafim dhe përkëdhëlje.

Fillimisht, ajo kishte kaluar disa operacione për të rikthyer shikimin dhe dëgjimin e saj, por operacionet ishin të pasuksesshme.

Megjithatë, nëna e saj nuk u dorëzua dhe ajo filloi të mbledhë fonde në mënyrë që Nicolly të mund të marrë një trajtim tjetër dhe ti nënshtrohet një operacioni në Institutin Bascom Palmer Eye në Universitetin e Miami Miller School of Medicine.


Falë postës virale të Daiana në Facebook, së bashku me ndihmën e Fondit Ndërkombëtar për Fëmijë të Fondacionit Jackson dhe disa donatorëve bujarë, ajo ishte në gjendje të mblidhte 17,000 dollarë për operacionin e Nicolly.

Pas mbledhjes së fondeve, Nicolly iu nënshtrua një operacioni tre orësh në institutin shëndetësor, i cili u krye nga Dr. Alana Grajewski.

Ashpërsia e glaukomës së Nicolly ishte përshkruar nga Dr. Grajewski si ‘ekstreme’ dhe ‘kurrë më parë’.

“Kur arriti, ndjeva se kisha bërë një gabim, sepse normalisht kur mbërrijnë fëmijët, ata kanë një lloj vizioni që është i matshëm. Ne kemi një shikim teknik në fillim dhe … ata thanë se Nicolly nuk mund të shihte asgjë, as edhe një dritë, “tha Dr. Grajewski.

Kirurgjia me rrezikshmëri të lartë përfshinte Dr. Ramzi Younis, një specialist i pediatrisë që kullonte lëngun që ishte akumuluar në veshët e Nicolly që e kishte parandaluar atë nga dëgjimi. Vetëm kjo procedurë zgjati 30 minuta.


Fatmirësisht, operacioni ishte i suksesshëm. Megjithëse nuk e risollën plotësisht shikimin e saj, pasi Nicolly duhet të mbajë syze për shkak të pamjes së shkurtër të saj, tani ajo mund të dëgjojë dhe të shohë ashtu si fëmijët e tjerë.

“Fjala e vetme që mund të përdoret për të përshkruar ndjenjën është ‘Perëndi’, ‘Vajza ime është e lirë tani. Ajo tani shkëlqen më shumë se më parë. Ajo tani është bërë një referencë për njerëzit që nuk besonin në mrekulli, “tha Daiana për Miami Herald.


Tani, Nicolly është në gjendje të qëndrojë pa ndihmë dhe ajo pëlqen të këndojë.
Nuk ishte vetëm Daiana dhe Nicolly të cilët u prekën nga mrekullia mjekësore, Dr. Grajewski u prek gjithashtu nga rimëkëmbja e vajzës së vogël.


“Papritur, ajo e kuptoi, ‘Oh zot, kjo është nëna ime’. Ishte vetëm një nga ato momente tepër të çmuara “, tha Dr Grajewski